Nyköping på väg tillbaka

Nyköpings Fäktklubb, vars verksamhet legat nere under en period, har nu kommit igång igen, berättar Olle Skuncke i ett brev.
Hej,

I Nyköpings Fäktklubb har vi fått ett nyvaknat intresse för fäktning. Vi är ett gäng seniorer som motionsfäktar en gång i veckan. I gänget ingår bland andra Dicki Sörensen, Per Bromée, jag själv och några killar som en gång började sin fäktkarrier i Nyköping på åttiotalet.Ännu mer positivt är kanske att vi, tack vare vår iranske teaterfäktmästare Tarek, har fått igång en ungdomsgrupp om ca 10-15 ungdomar som tränar regelbundet en gång per vecka. Att intresset verkligen är på toppen i Nyköping återspeglar sig också tydligt i det faktum att vi fått en förfrågan från ortens kunskapskola om att genomföra en veckas introduktionskurs för 80 elever.

Med en sådan omfattning på verksamheten som vi nu tycks få, tycker vi att det är viktigt att klubben återansluter sig till Svenska Fäktförbundet.På uppdrag av Nyköpings Fäktklubb ansöker jag härmed om förnyat medlemskap i Svenska Fäktförbundet för klubben.Med vänlig fäktarhälsning

Olle Skuncke

av Pierre Thullberg

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!