Guld till Frankrike, silver till Polen och brons till Italien

Inte oväntat att Frankrike vann guldmatchen 45-29 mot Polen. Ingen större skräll heller att Italien knep bronset mot Kina 45-35

Italien har verkligen tagit många medaljer nu och det kan fortsätta, man har medaljchans i de två återstående tävlingarna. Bra gjort av Polen att ta ett silver. Bra också av Kina att besegra Ungern, även om det säkert spelade roll att ungrarna var ouppvärmda medan Kina fått mjuka upp sig mot Sydafrika. Kineserna vill säkert ha något annat än fjärdeplatser i lag dock (de förlorade ju bronsmatchen igår också).

Nästan ännu mer än i damvärja känns det som avtackning av en hel generation. Fabrice Jeannet slutar, denne njutbare fäktare, som tillsammans med Kolobkov gav oss den oförglömliga finalen i Leipzig 2005, där Kolobkov till slut vann i sudden death med verkliga siffror i stil med 19-18. Jeannet har också varit ett sportsligt föredöme (inte minst sa han efter förlusten i Leipzig "Kolobkov var klart bättre) och fick ett fair play pris när han offentligt tackat sina föräldrar för att de givit honom goda värderingar och lärt honom att respektera andra människor och deras åsikter. Hoppas brorsan Jêrome fortsätter ett tag.

Egentligen kan jag inte tänka mig att Fabrice verkligen slutar i blomman av sin fäktkarriär. Är det verkligen så tråkigt att leva som fäktare? Skulle tro att franska förbundet kommer att sätta igång operation övertalning.

Detta var förmodligen också dagen när fäktvärlden såg det sista av Kriztian Kulcsar, Ivan Kovács och kanske också Geza Imre i det ungerska laget. Otroliga fäktare som funnits med oss år ut och år in. Hur blir det ungerska laget nu? Var det kanske också sista mästerskapet för Italiens Alfredo Rota, den duktige fäktaren som tyvärr inte verkar ha förmågan att vinna något individuellt?

av Pierre Thullberg OS-bloggen