Strandfäktning, någon?

För dem av er som inte läst senaste nyhetsbrevet @llez och därmed missat Max Hellströms ampra synpunkter på Emmas chanser, OS-tävlingarna och de eventuella nackdelarna med andra idrotter, kan jag inte låta bli att publicera den här. Max skriver:

"På onsdag morgon (i SVT24 om jag förstått det rätt) är det dags för Emma Samuelsson att ta sig an ryskan Tatiana Logounova, som hon besegrade på EM. Hjärnan säger mig att OS-debutanten får det svårt. Man kan säga att OS är som vilken tävling som helst, men spektaklet runt omkring kan göra vem som helst nervös.

Det är vinna eller försvinna som gäller, inga kvalheat att värma upp i och det finns inga medspelare som kan göra jobbet. Och det är kanske just därför hon kommer klara av det, just därför att nästan ingenting förutom tjurskalligheten talar för henne. Klarar hon första matchen blir jag inte det minsta förvånad om vi får se lika många repriser på på Emma som på det fantastiska silvret i damernas linjelopp.

En helt annan sak: Jag tillhör ju dem som inte tycker att boxning är en sport. Jag har aldrig fattat "sporten" i att det bästa man kan göra är att slå sin motståndare medvetslös. Joda, jag kollade mer än gärna när Mike Tyson sopade rent i den fyrkantiga ringen, men det handlade mer om min allmänna blodtörst á la Playstation 3 än rent idrottsintresse. Min lista över sporter som borde strykas från OS ser alltså ut så här:

- Boxning (har över huvudtaget inget med idrott att göra, och varför sänds match efter match efter match utan något som helst svenskintresse?)
- Beachvolleboll (strandfäktning, någon? Nä just det, vi kör ju redan den riktiga sporten inomhus)
- Tennis (är inte OS det finaste man kan vinna ska man inte vara med)
- Herrfotboll (se tennis + den urfåniga U23 regeln)
- Ett par hundra simdistanser (jag kollar själv på allt, men håll med om att simningens alla kvalheat är motsatsen till vad många andra sporter tvingats göra)"

av Pierre Thullberg OS-bloggen