Förbundskaptener 2019-2020

Nya förbundskaptener för säsong 2019-2020 är Tommaso Marchi, damflorett, och Ulf Sandegren, herrvärja. 

Dessutom övertar Henrik Lundegard, förbundskapten florett KAD/JUN, ansvaret för herrflorett. 

- Jag är mycket nöjd med våra nya rekryteringar. De kommer att bidra med viktiga delar för utveckla vårt landslagsarbete, säger Jonas Thunberg, HPM. 

Tommaso Marchi är huvudtränare i En Garde Fäktförening, Solna, och utbildad fäktmästare i det italienska förbundets utbildningssystem. Ulf Sandegren är före detta landslagsfäktare med mångårig erfarenhet från föreningsarbete i DIF Fäktning. Som fäktare deltog Ulf i OS 1988 och 1992 och han har en världscupseger på meritlistan, Challenge Martini i London 1991. 

- Jag vill samtidigt passa på att att tacka avgående förbundskaptener i florett Mads Hejrskov, damflorett, och Max Hellström, herrflorett, för ett mycket bra arbete. På relativt kort tid har de varit med och lagt grunden för framtida landslag. 

- Ett stort tack riktas till avgående herrvärjaförbundskapten Ivan Makkai som under lång tid arbetat hårt med att bygga svenska landslag. Hans insats har varit enorm. 

Se bilaga för fullständig landslagsledning med e-mailadresser. Kontakta gärna förbundskaptenerna för närmare kontakt och frågor. 

Landslagsledning 2019-2020 rätt.pdf

av Jonas Thunberg Florett

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!