Nu öppnar NIU - Fäktning i Göteborg

Under höstterminen 2021 startar NIU - Fäktning i Göteborg.

Det betyder att ni som under detta läsår går i årskurs 9 har möjlighet att söka till någon av de två NIU gymnasierna i Göteborg;

som båda har en lång och bred erfarenhet av elitidrott på gymnasienivå. Som elev på dessa gymnasier har du möjlighet att träna vid tre tillfällen á 2 timmar per vecka under skoltid. Utbildningen är ett samarbete mellan de två skolorna, Svenska Fäktförbundet och Göteborgs Fäktklubb. 

Elever har tillgång till gym på både skolan och i GFK’s lokaler. GFK har också en av Sveriges största fäktsalar med särskilt rum för videoanalys, studierum, matsal och loungeutrymmen. På skolorna har du också tillgång till särskilda studiemiljöer som enbart används av elitidrottselever.

Träningen leds av Henrik Lundegard och Martin Roth Kronwall, båda med lång tränarerfarenhet och flera år som förbundskapetener för Svenska Fäktförbundet. Henrik och Martin har utvecklat GFK’s fäktutbildning sedan 2005. Under åren 2007 – 2017 vann deras program priset som Bästa klubb 10 gånger av 11 möjliga under Ungdoms-SM.

Henrik och Martin har utbildat och tränat ett stort antal svenska mästare och medaljörer på internationella europa- och världscupstävlingar. 

Det är roligt att det nu finns ytterligare två NIU gymnasier som har Fäktning på sitt program.

Här hittar du övriga NIU - Fäktning i sverige

 
 
 
 
 
 

av Carola Petrini-Nilsson NIU - Nationell Idrottsutbildning

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!