Möte i Rom om OS-programmet

Italienska Fäktförbundet har samlat representanter för flera ledande fäktnationer till ett möte i Rom. Avsikten är att ta fram en gemensam strategi för hur frågan om OS-programmet ska lösas.
För italienarna är det nya förslaget från FIE-presidenten René Roch svårt att acceptera. Roch föreslår att beslutet från extrakongressen Antalya i april ändras så att damsabel och damflorett blir de två vapen som saknar lagtävling i OS istället för herrsabel och damflorett.Italienska ordföranden di Blasi hävdar att förslaget enbart utgår från Rochs personliga preferenser ? Roch är mycket förtjust i herrsabeln. Italien, som kan räkna med en guldmedalj i damflorett lagdrabbas hårt av förslaget att skrota damflorettenFrågan är dock hur fäktvärlden ska kunna enas. Nationella intressen för olika vapen, gamla fäktländer i Europa mot nya i Amerika och Asien, jämställdhet elelr kvalité, utveckling eller tradition; argumentationslinjerna är många. Förmodligen kommer inte helelr mötet i Italien att leda till något resultat utan det kommer att krävas att kretsen kring Roch och ?oppositionen ? träffas och gör upp en gång för alla.Deltagare i mötet på Hotel Ritz i Rom (enligt scherma-fis.it)Antonio di Blasi, ordförande Italienska Fäktförbundet

Emmanuel Katsiadakis, ordförande i Grekiska Fäktförbundet och medlem i FIE:s exekutivkommitté

Jenö Kamuti, president i Europeiska Fäktkonfederationen och medlem i FIE:s exekutivkommitté. FIE-president Rochs värste fiende.

Tamas Kovacs, ordförande i Ungerska Fäktförbundet

Adam Lisewski, ordförande i Polska Fäktförbundet

Arthur Cramer, medlem i FIE:s exekutivkommitté och representant för Panamerikanska Fäktkonfederationen

Gordon Rapp, ordförande i Tyska Fäktförbundet

Klaus Janka, generalsekreterare i Tyska Fäktförbundet

Antonio Rioja, ordförande i Spanska Fäktförbundet

Antonio Gutierrez Gamero, generalsekreterare i Spanska Fäktförbundet

Keith Smith, ordförande i Brittiska Fäktförbundet

Carl Borack, ledamot av Propagandakommissionen inom FIE och representant för USA.

av Pierre Thullberg

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!