Oskar Granler och Johan Wertsén bra så in i norden

Stockholmaren Oskar Granler tog i helgen hem segern i seniorklassen i Nordiska Mästerskapen i herrflorett. I finalen besegrade han en annan svensk, Ola Kaibjer från Kalmar.

- Det var en otroligt skön seger, säger Oskar Granler. Jag har haft en del småskador den senaste tiden och inte kunnat träna till hundra procent. Men idag stämde allt och då är det lättare att bita ihop, trots att det gör ont.Även på juniorsidan blev det dubbelt svenskt genom Johan Wertsén från Göteborg och Simon Enarsson från Ljungby. Dessa två herrar är dessutom uttagna till Junior-VM på Sicilien under andra veckan i april.

- Förra året var jag nära en plats bland de åtta bästa på JVM, säger johan Wertsén. Jag både tror och hoppas att jag kan klara det i år. Att få fäkta om medaljerna på ett VM vore stort!I damernas juniorklass tog Hanna Hallberg från FK Chapman en silvermedalj.Totalt startade drygt 260 fäktare och förutom ett fåtal från Tyskland och Holland var samtliga från Sverige och Danmark.Den dagen då Finland och Norge ställer upp på allvar krävs definitivt en organisation värd namnet. Då håller det inte att köra finalerna klockan 22.30 på lördagskvällen.Max Hellström

av Max Hellström

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!