SAF-pokalen i historisk miljö

När finalerna för den 33:e upplagan av SAF-pokalen avgörs den 14 februari kommer bakgrunden bestå av världens äldsta bärgade slagskepp, regalskeppet Vasa.
-Finalarrangemanget har blivit verklighet genom ett samarbete mellan en av SAF:s sponsorer, som också är en sponsor av Vasamuseet, säger Bengt Sjögren, ordförande i Stockholms Allänna Fäktförening. Det kommer bli ett fantastiskt arrangemang där finalpisten kommer ligga längst in i museet, precis framför regalskeppets akter.Inför 2004 års tävlingar har SAF-pokalen fått satellitstatus, vilket betyder att de 8 bästa fäktarna bland både herrar och damer får vc-poäng. Arrangörerna räknar med över hundra deltagare på herrvärja och minst 50 på damvärja.

-Vi vet att det kommer fäktare från länder som USA, Mexico och Thailand, säger Bengt Sjögren.Grundomgångar och direkteliminerings-matcher fram till semi avgörs som vanligt i Åkeshovshallen. I samband med finalen på Vasamuseet kommer publiken också att få se en knatteuppvisning samt en match av mer historisk karaktär. Det kommer också vara en VIP-mottagning i ett angränsande rum.

-Från SAF:s sida ser vi detta som vårt bidrag till Svenska Fäktförbundets 100-års jubileum, säger Bengt Sjögren. Och vill också passa på att be alla fäktare och fäktintresserade att komma till finalpasset så att vi får en så fin inramning som möjligt.Program SAF-pokalen 2004, lördag 14/2

Värja Herrar start 09.00

Värja Damer start 11.00Final på Vasamuseet kl 18.00

Gratis inträde för alla som ska se finalen. Det kommer också att finnas guider till hands för visningar.Söndag 15/2

Landskamper för både herrar och damer med start kl 10.00 i Åkeshovshallen.Foto: Hans Hammarskiöld.av Max Hellström

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!