Fäktarhumor skapar problem för premiärministerns hustru

Den engelske premiärministern Tony Blairs hustru Cherie hamnade i blåsväder i helgen när hon besökte de brittiska skolmästerskapen i fäktning i Glasgow.

Lagkaptenen för Englands kadettlag Miles Gandolfi var uppenbarligen på bushumör när han frågade premiärministerhustrun om hon kunde ställa upp på ett foto med honom. Cherie anade oråd och höll ögonen öppna. När Miles satte upp två fingrar som kaninöron bakom hennes huvud var hon beredd och reagerade direkt genom att ta tag i hans hand och hålla ned den.

Där kunde det ha slutat med en liten utskällning och en kul (?) ploj som gick i stöpet. Men i Storbritannien har labourpartiet sedan fem år infört en lag som kräver att socialarbetare frän "Child Protection in Sport Unit" måste närvara på ungdomstävlingar för att hindra att barn utsätts för övergrepp. Någon såg händelsen och anmälde Cherie Blair för barnmisshandel.

Sex poliser tillkallades och efter vittnesförhör kom de till slut fram till att inget övergrepp ägt rum. Cherie Blair är fyrabarnsmamma och en mycket ansedd jurist och domare med mänskliga rättigheter som specialitet.

En något tilltufsad Miles konstaterar: "Jag tror inte att jag gjort mig särskilt populär hos familjen Blair."

Brittiska fäktförbundets ordförande Keith Smith framträdde igår på brittisk TV för att förklara situationen. 

– Jag har haft mycket att göra den senaste veckan. Till slut har det blivit ganska bra och givit fäktningen mycket publicitet.

I flera artiklar i engelsk press framträder nu kritiker mot lagen om skydd av barn i idrott som ska skydda barn från sexuella övergrepp från ledare och tränare. Tidningen Independent passar däremot på att påminna om andra skandaler som mrs Blair varit inblandad i.

Läs mer: www.telegraph.co.uk www.gulf-daily-news.com www.timesonline.co.uk news.independent.co.uk

av Pierre Thullberg

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!