Funktionärer sökes till Challenge Bernadotte 2012

Välkommen att anmäla dig som funktionär till årets upplaga av "Challenge Bernadotte" 11-13 maj.

Varje år har vi i snitt ca 30 personer per dag som ser till at det byggs, monteras besvaras på frågor, reception bemannas, vapen kontrolleras, vapen bärs till pister, hjälper domarna med video, tidtagning, ordnar mat/drycka, läkare tar hand om skador av olika slag, prisceremonin hålls i tid, rivs ner, packas och flyttas utrustning till och från olika delar i Stockholm och allt detta görs mellan fredag den 11 maj från 08:00 och söndag 13 maj till vi brukar vara klara ca 21:00. Allt detta arbete görs av ideella krafter som vill och tror på fäktningen. Vi behöver dig i år igen. Allt hjälp tas emot stor som smått.

Nytt för i år är att man som funktionär får en specifik uppgift som man utför under alla dagar som tävlingen pågår. Givetvis ställer man upp så mycket som man kan, dvs. en, två eller alla dagar. I nödfall kan man få andra uppgifter för att täcka alla positioner där det kan vara en brist.

Det finns fem områden du kan välja mellan. Det ställs vissa krav på en del uppgifter och en del uppgifter kan behöva lösas innan och efter tävling varför du måste vara beredd på att komma till arenan innan tävling och kanske stanna efter tävlingens slut. Som vanligt får du en t-shirt, gratis ingång och mat, samt att du får titta på så mycket fäktning i världsklass som du orkar!

Teknik
Pistbyggare, uppsättning av flaggor och banderoller mm. Uppgifterna innebär att du kan behöva komma in till arenan innan, under och efter tävling.

Vapenkontroll
Största antal av personer ca 18 behövs under fredag 16:00-22:00, lördag och söndag 07:30- till tävlingen är klar för dagen ca 6 personer, arbetsuppgifterna att i olika stationer genomföra vapen kontroll, för detta uppdrag kommer genomgång och utbildning av att genomföras den 5 maj, mer information kommer om detta.

Värdar och värdinnor, Vip mottagning och reception
Du kommer framförallt att sitta i receptionen men också att ta hand om och lotsa de tävlande rätt samt svara på frågor från medföljande coacher och anhöriga och en nyfiken allmänhet. Språkkunskaper utöver engelskan är bra, men kunskaper i italienska, tyska, franska eller annat språk är ännu bättre!

Videoassistent/tidtagare
Videoassitenter och tidtagare kommer att jobba vid pisten och hjälpa domarna med tidtagningen eller med att följa matcherna med video kamerorna, mins ålder för detta uppdrag är ca 14-15 år och uppåt, gärna ha haft erfarenhet från tidigare år. Genomgång för detta uppdrag kommer att genomföras under fredag den 11 maj mellan 18:00-19:00.

Städning
Efter varje dag behövs folk som städar efter tävlingen. Tänk på att du inte behöver göra något annat än att städa efter tävlingen men om du vill så kan du vara där hela dagen och titta på tävlingen.

Matlogistik
Behövs personer för att hjälpa till med logistiken kring drycka/mat.

Allt i allo
Det kan behövas hjälpas till på alla områden. Bara du är glad och villig att hjälpa till lite var som helst när det behövs.

Anmälan
Tillhör du en Stockholmsklubb anmäler du till kontaktpersonen i respektive klubb som kommer att samla alla namn.
Kommer du från en klubb utanför Stockholm kontaktar du ana@fencing.se.

Namn, ålder, tidigare erfarenhet om du har några, och vad du skulle vilja göra i första och andra hand. Samt vilka dagar och tider du kan ställa upp.

För att vi ska ordna ackrediteringar behövs din anmälan senast 2 maj.

av Ana Valero-Collantes

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!