Lagen till Veteran-EM uttagna

Inför veteran-EM i lag i Kalmar 17-20 maj 2012 har Svenska Fäktförbundet utsett två lagledare; Peter Barvestad (KFK) på värja och Thomas Åkerberg (ÄFK) på florett. Uppdaterad den 12 april.

Dessa har att tillsammans med Kerstin Warvsten (operativt ansvarig för svensk veteranfäktning) samt Peter Ejemyr (ansvarig för veteranfrågor i FS) beslutat att ta ut nedanstående lag. Uttagning av lagen har gjorts på bedömning efter inkomna intresseanmälningar samt för florettlaget resultaten från NM i Köpenhamn i mars 2012.

Viktigt att notera kring laguttagning är att reglerna för VEM säger följande: "Alla lag består av 3-5 fäktare. Tre fäktare är vid varje tillfälle aktiva i laget. Den sammanlagda åldern på de tre aktiva fäktarna måste vara minst 150 år för herrar och 140 år för damer, räknat på fäktarnas ålder på den faktiska tävlingsdagen."

Detta betyder att det ibland är svårt - och i vissa fall omöjligt - att i laget ha med en "ung veteran" (strax över 40 år). I klartext betyder det att det tyvärr inte är möjligt att ta ut den nykorade nordiska veteranmästaren på florett, Ola Kajbjer som är 43 år gammal.

Uttagna lag

Herrvärja
Lars Scharpff (GFK) 63 år
Peter Barvestad (KFK) 55 år
Jan Tivenius (FFF) 51 år
Rikard Larsson (ARA) 45 år
Tomas Lundblad (UF) 45 år

Damvärja
Christina Haarlem (FFF) 73 år
Helle Andersen (ARA) 49 år
Kerstin Warvsten (LFK) 48 år
Ninni Kysela (DIF) 45 år
Kerstin Wuopio, LFK, 44 år

Herrflorett
Christian Lindqvist, MF19, 54 år
Thomas Åkerberg, ÄFK, 52 år
Peter Åkerberg, ÄFK, 51 år
Sergei Milchakov, SCAR, 48 år
Ola Peterstrand, ÄFK, 47 år

Vad gäller damflorett har antalet intresserade inte varit tillräckligt för att formera ett lag.

Vi vill i samband med detta påminna om kommande veterantävlingar såsom SM i Uppsala, värj-NM i Ystad och även individuella veteran-VM i Krems, Österrike.

Peter Ejemyr, Kerstin Warvsten, Peter Barvestad och Thomas Åkerberg

Tävlingens hemsida.

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!