Svenska damvärjlaget sjua

Sophie Haarlem, Sofie Larsson och Emma Samuelsson slutade på en överraskande och mycket glädjande sjundeplats vid lag-VM i Turin. Kina vann tävlingen efter att i finalen ha besegrat Frankrike med 45-26.

Efter segrar mot USA (45-39) och mot Polen (44-37), förlust i kvartsfinal mot Tyskland (34-45) och mot Ungern (29-45) avslutade det svenska laget med en seger mot Japan (34-33) vilket innebär en sjundeplats.

Det svenska lagets insats är imponerande. Man gick in i tävlingen rankat som 22:a lag. Både mot USA och mot Polen var svenskarna på papperet mycket nederlagstippade. När tävlingen är slut har man bakom sig länder som Estland, Italien, Ryssland och Polen. Alla lagmedlemmar gjorde viktiga insatser för resultaten och laget visade moral och kämpaanda.

Kinas överlägsna seger mot Frankrike där man tog kommandot från början är ännu ett exempel från detta VM på att styrkeförhållandena mellan gamla fäktnationer och nya nu verkligen håller på att förändras. Tyskland knep tredjeplatsen med Rumänien på fjärdeplats.

av Pierre Thullberg

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!