Olle Skuncke har gått bort

Olle Skuncke hade ett långt liv med fäktengagemanget som återkommande inslag.

Efter en tids sjukdom har Olle avlidit 76 år gammal. Han avled lugnt och fridfullt omgiven av sina närmaste på ett sjukhem i Nyköping. 

Olle började fäkta i Uppsala i slutet av 1950-talet tillsammans med sin bror. Redan efter ett par tre år kom han med i juniorlandslaget och var med och vann Nordiska Juniormästerskapen i florett 1963. Han började plugga på universitet i Lund 1966 och fortsatte med fäktningen på LUGI under studietiden. 

Efter en flytt till Västerås tog Olle initiativ att starta Västerås Fäktklubb och blev föreningens förste ordförande. Så småningom, efter en lång tids utlandstjänstgöring i Ryssland och Kirgizistan, flyttade Olle till Nyköping, där han under en lång period innehade olika styrelseposter i Nyköpings Fäktklubb. För ett par år sedan engagerade sig Olle också i bildandet av ett mellansvenskt förbund. 

Olle var under en stor del av sitt liv engagerad i fäktningen. I mars 2015 fick han ta emot Svenska Fäktförbundets förtjänstmedalj. Så sent som i mars i år stod han på pisten och fäktade med sina två bröder Per Bromée och Rolf Skuncke på fäktsalen i Nyköping. Vi är många som kommer att sakna honom.

Per Bromée och Rolf Skuncke

Olle Skuncke dödsruna_SvFF.pdf

av Pierre Thullberg

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!