Godmorgon

Idag tog sömnbristen ut sin rätt. Vaknade tio över sju efter att ha somnat i soffan och fick bara se sista stöten där fransmannen Julien Pillet satte 15-13 mot amerikanen Smart i kvartsfinalen. Synd, hade gärna sett sabeln nu på morgonen, det är normalt bland det roligaste och för många är det höjdpunkten.

Kul att Pillet tagit sig till kvartsfinal. Han fanns nog inte med i så många tips (men jag tror att jag nämnde honom).

Det är en mycket skicklig sabelfäktare men med ett mycket speciellt temperament. Jag har haft med honom att göra någon gång och han är en mycket principfast människa som inte accepterar någon orättvisa. Om du håller på med en extrem bedömningssport som sabel så är det kanske inte så bra.

Jag har sett flera gånger hur han har tappat humöret och slutat fäkta. I Coupe Akropolis, en GP-tävling i Aten förra året, ledde han i semifinalen men tyckte att att domaren inte dömde bra, började diskutera, blev varnad och förlorade. Då hade han fäktat sabel som en ängel ända fram till dess.

Kul om han får en framgång här för jag tror egentligen inte han är bråkig, han har bara en abnormt utvecklad rättskänsla.

av Pierre Thullberg OS-bloggen

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!