VM-GULD till Johanna!

Vid måndagens junior-VM för värjdamerna vanns guldmedaljen av FFFs Johanna Bergdahl, som nu också leder juniorvärldscupen. Även de övriga tjejerna gjorde fina placeringar i Baku. Se inslag i Smålandsnytt!

Johanna i Smålandsnytt den 12 april.
Världens bästa juniorfäktare hyllades (jonkoping.nu).

Johanna Bergdahl, 19 år gammal, bosatt i Jönköping men tävlandes för FFF i Stockholm kunde idag bärga en guldmedalj i juniorvärja vid det pågående världsmästerskapet för kadetter och juniorer i Baku, Azerbadzjan.   

I pouleomgången vann Johanna 5 av 6 matcher och gick till direkteliminering med ranking 19. Genom hela tablån fäktade Johanna stabilt och tog ofta kommandot tidigt i matcherna. Så även i finalen där hon tidigt tog en ledning med sex stötar över den två år yngre fransyskan Lauren Rembi. I början av tredje perioden såg det en kort stund ut som om fransyskan skulle kunna komma tillbaka när ledningen var nere i två stötar. Men Johanna kunde dra ifrån och vann till slut med 15-11.

Även de övriga svenskorna gjorde fina placeringar med Emma Väggö på 8:e och Olivia Hägglöf på 21:a plats bland de 98 deltagarna.

Fencing.se vill härmed ställa sig först i den långa raden av gratulanter!

På torsdag avgörs damernas lagtävling. Det svenska laget kommer då, efter dagens framgångar, att vara en av favoriterna till en medaljplats.

Finalpresentation med semifinal 1

Johannas semifinal

Finalmatch

Medaljceremoni

Pressmeddelande - junior VM.doc

av Peter Ejemyr Resultat

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!