Silverfloretten och Silvervärjan avgjorda

Sanna Sundwall KF99 vann Silverfloretten medan Isaac Ive Allez och Paul Stone KF99 delade på segern i Silvervärjan.

Silverfloretten
GFKs legendariske fäktmästare Elof Gustafsson instiftade ungdomstävlingen Silverfloretten, som genomförs med manuell florettfäktning i tre-stötsmatcher i pouler om fem till sex fäktare.

Tävlingen har två grundfundament. Det första är att alla som deltar vinner ett pris. Det andra är att i varje poule utdelas ett stilpris, ett subjektivt pris till den person som uppförts sig väl, har ett gott humör kanske trots många förluster eller för fin stilren fäktning.

Många tusen ungdomar från Göteborg, Trollhättan, Halmstad, Partille och Kungsbacka har deltagit i Silverfloretten genom åren.

Årets sex deltävlingar har ägt rum i Göteborg, Kungsbacka, Trollhättan och Halmstad. I söndags avgjordes årets sjätte deltävling.

Totalvinnare i Silverfloretten i år är Sanna Sundwall KF99. Silvermedaljör Stina Schultz Athos. Bronsmedaljörer Alvin Hegen GFK och Gustav Nordström GFK.

Silvervärjan
Sedan några år tillbaka fäktas det även om Silvervärjan. Det är samma upplägg med att alla får pris och stilpris. Den enda skillnaden är att Silvervärjan fäktas elektriskt.

Totalsegrare i år är Isaac Ive Allez och Paul Stone KF99. Bronsmedaljörer Sanna Sundwall KF99 och Emma Blickander KF99.

Martin Roth Kronwall och Henke Lundgard gör ett fint arbete med att sätta kalendern och hålla i poänglistor mm. Martin och Henke tackades med blommor och stora applåder för sina fina insatser under året i samband med årets sista deltävling.

av Hans Wahl Resultat

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!