​S:t Erikscupen 2015-2016

Kommande säsong genomförs den 8:e upplagan av S:t Erikscupen med fem deltävlingar över hela säsongen. Nytt i år är juniorklasser. Vidare bör alla särskilt notera datum för deltävling 3.

OBS! Vänligen notera att deltävling 3 avgörs den 20:e februari. I tidiga versioner av inbjudan och i andra kalendrar har det förekommit en annan uppgift.

S:t Erikscupen är en årlig serie regionala ungdomstävlingar i florett och värja som genomförs för att fäktungdomar, främst från Stockholmsområdet, ska få möjlighet att tävla i en strikt utformad tävlingsserie som både syftar till att vara en spännande tävling i sig och att fungera som en introduktion och förberedelse för att delta i större, nationella och internationella, tävlingar.

Stockholms Fäktförbund har härmed nöjet att inbjuda till S:t Erikscupen säsongen 2015-2016.

Nyheter inför säsongen 2015-2016

Juniorklassen återinförs: För att bereda större tävlingsmöjligheter åt fler ungdomar återinförs klassen Juniorer. Denna klass slås dock samman med klassen Kadetter och har åldersspannet 1996-2000. Vid resultatrapporteringen visas denna klass som Juniorer. Samtliga kadetter och juniorer tävlar gemensamt (herr/dam & värja/florett kvarstår som separata indelningar). Den separata klassen Kadetter utgår därför helt.

Miniorer: Under tävlingssäsongen 2015-2016 sker inget poängsammandrag för hela turneringen. Varje S:t Erikscupstävling är att i klassen Miniorer att betrakta som enskilda tävlingar (med diplom och medaljer som tidigare).

Ombyggnation: Notera att det under hela säsongen sker stora ombyggnationer av Åkeshovshallen. Enligt ansvariga så kommer dock detta inte att påverka tävlingen.

Tävlingsdagar och sista anmälningsdag

Tävlingsdagar: Sista anmälningsdag:
Lördagen den 12:e september Onsdagen den 2:e september
Lördagen den 21:e november Onsdagen den 11:e november
Lördagen den 20:e februari (OBS!) Onsdagen den 10:e februari (OBS!)
Lördagen den 5:e mars
Onsdagen den 24:e februari 
Lördagen den 28:e maj Onsdagen den 18:e maj

Klasserna är florett och värja, damer och herrar, juniorer, ÄU, YU samt miniorer.

Anmälningar sker enbart via föreningarnas system för tävlingsanmälning och aldrig direkt till tävlingsledningen. Ansvarig i respektive förening anmäler sedan i Ophardt Online, alternativt bekräftar den föranmälan som fäktaren gjort i Ophardt.

Sista anmälningsdag är de som angetts här ovan och efteranmälningar medges bara om särskilda skäl föreligger samt efter beslut av tävlingskommittén. Dessa efteranmälningar sker alltid genom respektive klubbs anmälningsansvarige.

Startavgiften är 200 kronor. För syskon till en anmäld fäktare är avgiften 150 kronor. Avgiften betalas kontant vid avprickning.

För att stimulera deltagande upprättas rankinglistor för samtliga klasser utom miniorer.

Svensk tävlingslicens krävs i samtliga klasser. Denna löses på fencing.se. Svenska Fäktförbundets tävlingsbestämmelser samt Tävlkingsbestämmelser för S:t Erikscupen gäller.

Även fäktare från utländska klubbar får delta i deltävlingarna, men får inga poäng i poängsammandraget.

Inbjudan och resultatrapportering publiceras på Ophardt online.

S:t Erikscupen resultatlistor och arkiv

S:t Erikscupen resultatlistor 2015-2016

Tävlingsbestämmelser för S:t Erikscupen

Inbjudan St Erikscupen 2015-2016 final2.pdf

av Peter Ejemyr

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!