2016 - Uttagningssystem och Svensk ranking 2016-17

Nu finns ranking och uttagningssystem för den kommande säsongen.

Svensk ranking 2016-17 för damer och herrar, florett och värja, klasserna SEN, U23, U20 och U17 finns i bifogade dokument.

System Ophardt är ännu inte uppdaterat men vi hoppas att detta ska bli klart under innevarande vecka.

Nyheter för säsongen är:

  • I vissa klasser har det bytts ut vilka internationella tävlingar som ingår och därmed är uttagningsgrundande
  • För internationella tävlingar med den högsta poängtabellen (VC, JVC, ECC) gäller nu att poäng delas ut även för lägre placeringar (ner till plats 256) förutsatt att fäktaren går till DE.
  • Vid mästerskap delas poäng enbart ut om fäktaren kommer bland de 16 bästa.
  • Fäktares poäng räknas från de bästa 80% (avrundat uppåt) av de tävlingar som ingår i respektive Svensk ranking. Det innebär att för de flesta klasser räknas alla tävlingar utom två. I något fall räknas tre tävlingar bort.

Svensk ranking är ett system som rullas över säsongerna. Poängen för en tävling föregående säsong ersätts när samma eller motsvarande tävling under innevarande säsong har avgjorts.

I alla svenska tävlingar som ingår i Svensk ranking ska Svensk ranking användas vid initial ranking (gäller även tävlingar som ingår i Masters).

Alla fäktare med svensk tävlingslicens ingår i Svensk ranking (dvs. även fäktare som representerar andra länder internationellt).

Notera att för världsmästerskap i alla klasser gäller både uttagningskrav (topp fyra i Svensk ranking) samt kvalificeringskrav. De poäng som där omtalas är VC, JVC resp. ECC-poäng inhämtade på de VC/JVC/ECC-tävlingar som ingår i svensk ranking plus klassens europamästerskap.)

0211_Uttagningssystem florett 2016_17.pdf

0211_Uttagningssystem värja 2016_17.pdf

av Peter Ejemyr A - Florett, A - Värja

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!