​Välkommen att anmäla till veteran-EM i Chiavari (ITA)

Mästerskapet arrangeras den 24-28 maj. Alla som under året fyller 40 år eller är äldre kan delta.

Årets veteran-EM äger rum i Chiavari, Italien, den 24-28 maj. Detta individuella mästerskap är öppet och alla fäktare som under året fyller 40 år eller äldre har rätt att delta. 

Dock krävs medlemskap i en klubb och att fäktaren har giltig svensk licens för säsongen 2016/2017. Ingen internationell licens krävs.

Man tävlar i klasserna 40-49, 50-59, 60-69, 70-74 samt klassen 75+. Den sistnämnda klassen är ny för året med syftet att få fler äldre fäktare att fortsätta träna och tävla.

Tävlingens hemsida (www.europeanfencingmaster.eu) ligger nu öppen och aktiverad för att ta emot registreringar till tävlingen. Svenska Fäktförbundet har aktiverat sitt konto och det är nu möjligt att registrera sig som fäktare. För att kunna göra det måste var och en få användarnamn och lösenord. Detta får man genom att först kontrollera att man har giltig svensk licens och därefter skicka ett mail till veteran@fencing.se där fäktare anger samtliga uppgifter nedan:

  • Namn
  • Födelsedatum
  • Licensnummer (SvFF)
  • Klubb
  • Vapen
  • E-postadress
  • Mobilnummer

Sista dag för intresseanmälan till SvFF är den 15:e april.

SvFF informerar tävlingsorganisationen om fäktarens intresseanmälan varefter ett mail med loginuppgifter skickas till den enskilde fäktaren, som själv får registrera sig på tävlingens hemsida. Observera att man ska vara beredd att samtidigt ladda upp ett foto samt betala startavgiften med kortbetalning. (Om mail med loginuppgifter inte kommer fram, kolla mappen för skräppost!)

Startavgiften uppgår till 75 euro för start i en vapenklass, ytterligare 35 euro för start i en andra vapenklass. I veteran-EM ingår domarkostnaden i startavgiften. Vid registreringen på hemsidan kan man också boka hotell. Med tanke på att Chiavari är en tämligen liten stad kan det vara klokt att snabbt boka hotell och flyg (Genua, Pisa eller Milano). Sannolikt kommer det bli ett riktigt högt deltagarantal och vi hoppas att även den svenska truppen blir riktigt stor!


Kerstin Warvsten
Veteranansvarig, SvFF

av Peter Ejemyr

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!