2016 Peter Bakonyi World Cup

Vancouver är näst sista anhalten i herrvärjans individuella OS-kval och slutstation för lagkvalet.

Robin Kase är ende svenska fäktare när herrvärjans världscupscirkus gästar Vancouver. För Robin är siktet inställt på sista chansen i OS-kvalet, den europeiska kvaltävlingen i Prag 2016. 

Robin, som gör sitt examensarbete på KTH i Tokyo under denna säsong, har varit på plats i Vancouver under veckan och tränat med de andra deltagarna. 

I första hand gäller det för honom att uppfylla de krav som Sveriges Olympiska Kommitté har ställt upp för uttagning: att under kvalperioden visa, i högsta tänkbara internationella konkurrens, att han har möjlighet att tävla om en plats bland de åtta bästa. Robins tredjeplats i Heidenheim förra året ligger utanför kvalperioden. 

Övriga nordiska deltagare är Bartosz Piasecki och Fredrik Backer från Norge samt Patrick Jørgensen, Fredrik von der Osten och Troels Christian Robl från Danmark. Finland ställer upp med Alexander Lahtinen, Kasper Roslander, Teemu Seeve, och Niko Vuorinen. Från Estland kommer Marno Allika, Nikolaj Novosjolov, Steen Prinits och Jüri Salm. Inget nordiskt land har möjlighet att kvala i lag till OS. Individuellt har Nikolaj Novosjolov en OS-start inom räckhåll. 

Precis som på damsidan återstår Budapests GP i mars för herrarna i det individuella OS-kvalet efter helgens tävlingar.

Aktuell världsranking hervärja individuellt

Aktuell världsranking herrvärja lag

Länk till resultatrapportering finns nedan.

Information

Klasser

Kön Vapen Åldersgrupp
Herrar Värja Seniorer
Lag Herrar Värja Seniorer

Relaterade nyheter