Jockey Club Argentino

I Buenos Aires avgörs lagkvalet till OS. 

Flera lag gör upp om de europeiska platserna och inför tävlingen finns det många möjliga utfall. För att ha sitt öde i någorlunda egna händer behöver det svenska svenska laget vinna tävlingen. 

Totalt handlar det om åtta länder som får vara med i Rio. Rumänien, Kina och Ryssland är i princip klara. Andra länder som är med i diskussionerna är bland andra Estland, USA, Sydkorea, Frankrike, Ukraina och Italien. Sveriges möjligheter beror också på om de utomeuropeiska länderna USA och Sydkorea tar sig in bland de fyra bästa så att de lämnar utrymme för ytterligare ett lad från sia världsdelar eller inte. 

I det individuella kvalet gäller det för Emma Samuelsson att hålla så många av sina konkurrenter om de individuella kvalplatserna bakom sig som möjligt, i den händelse det svenska laget inte lyckas kvala. Förutsättningarna i det individuella kvalet beror också mycket på hur det går i lagkvalet eftersom konkurrenter kan försvinna eller tillkomma beroende på om de kvalat i lag eller inte. Det individuella kvalet har en tävling kvar efter Buenos Aires, Grand Prix-tävlingen i Budapest i mars. Efter kvalet återstår sedan kvaltävlingen för Europa, i Prag den 16 april, då en ytterligare plats står på spel. 

Se gärna vidare länkar till bakgrundsartiklar om OS-kvalreglerna, säsongens tidigare tävlingar, intervjuer med Emma Samuelsson och Björne Väggö med m m.

Se nedan med länk om resultatrapportering. SvFF:s Facebooksida kommer att uppdateras med den information som är känd. Poulerna till den individuella tävlingen finns i pdf-format bland bilagorna nedan.

Se aktuella FIE-rankingen i lag här

Se aktuella FIE-rankingen individuellt här

Argentinska Fäktförbundets hemsida

PM - WC i Buenos Aires - 9-16 feb 2016.pdf Poängreglerna för lagtävlingen.pdf Pouleindelning individuellt Buenos Aires.pdf

Information

Klasser

Kön Vapen Åldersgrupp
Damer Värja Seniorer
Lag Damer Värja Seniorer

Relaterade nyheter