Beställ licens för första gången: Gör såhär

Först måste man bli medlem och sedan köpa licens. OBS! Är du förälder som löser licens åt ditt barn? Då måste du lägga upp en profil för henne/honom, eller logga in på en existerande profil, och beställa därifrån. 

Instruktioner

Om du (den som ska ha licens) redan är medlem på fencing.se går du direkt till punkt 4. Om du inte kommer åt ditt konto se rubriken "Om du inte kommer åt ditt konto eller behöver ändra uppgifter" nedan.
Länk till instruktionsfilm.

 1. Börja med att bli medlem på fencing.se.
  Klicka på bli medlem i högerspalten eller klicka här: www.fencing.se/users/register/
  Fyll i uppgifterna noggrant.
 2. Du får nu ett bekräftelsemail till den e-postadress du har uppgivit. Klicka på länken i mailet för att bekräfta att din e-postadress fungerar. Kommer inte mailet så ligger det troligen i mappen för skräppost.
 3. Skriv in de kompletterande uppgifter som efterfrågas.
 4. Logga in och klicka på "Beställ licens" i menyn uppe i det översta högra hörnet eller klicka här: www.fencing.se/users/bestall-licens/
  1. Om det saknas obligatoriska uppgifter i din profil står det på denna sida vad du behöver komplettera med (längst ned på sidan). Gå till din profil, fyll i alla uppgifter och klicka på spara. Gå därefter tillbaka till beställ licens.
  2. Om du fyllt i alla obligatoriska uppgifter i din profil syns tre val under beställ licens, "SVFF", "EFC", "FIE". Klicka i den typ av licens du önskar beställa och klicka på "Beställ".
 5. Läs igenom och fyll i efterfrågade uppgifter och gå vidare till betalning.
 6. Du betalar med VISA-kort eller MasterCard via en säker betalningstjänst. Fyll i uppgifter om betalaren (speciellt om kortet tillhör någon annan än den som köper licens).
 7. Din betalning bekräftas och ett kvitto skickas till den e-postadress som uppgivits för inbetalaren. Spara kvittot.
 8. Licensregistret "speglas" varje timme mot Ophardt Online (anmälningssystemet). I normalfallet kan man räkna med att den klubbansvarige kan göra anmälan via Ophardt Online inom två timmar efter att licensen är bekräftad. (Speglingen gör uppehåll under några timmar mitt i natten).

Vid köp av FIE-licens

För att en beställning av en FIE-licens ska kunna hanteras krävs två saker.

1. Att en porträttbild finns uppladdad i fäktarens profil på fencing.se eller att en bild mailas till info@fencing.se.

2. Att fäktaren skriver under, scannar och mailar samtyckesformulär (GDPR) till info@fencing.se. Läs mer här: https://www.fencing.se/aktuellt/fie-licens-samtycke/ Blanketten behöver inte skickas in varje säsong.

Vid köp av EFC-licens

Vänligen se bilagor nedan.

Köpa licens åt någon annan

Om du ska köpa licens åt dina barn eller någon annan måste den du ska köpa licens till ha en egen profil på fencing.se. Logga in på dennes konto och klicka på "Beställ licens" enligt ovan instruktion.

Det fungerar INTE att köpa licens åt någon annan när man är inloggad som sig själv.

Om du inte kommer åt ditt konto eller behöver ändra uppgifter

Om den som ska ha licens redan har ett konto, men du inte kommer åt det, kan du INTE skapa ett nytt. Om du har glömt ditt lösenord tryck på "Glömt lösenord?", fyll i din epost och följ instruktionerna. När du är inloggad kan du ändra epostaddress eller andra uppgifter som behövs. Har du glömt din epost, eller inte längre har tillgång till den måste du kontakta info@fencing.se.

Dataskydd EFC.pdf

Integritet EFC.pdf

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!