Masters 2020-2021

Mastersserien 2020-21 genomförs i klasserna kadett (U17) och ungdom (U15) i florett och värja.

Pga. den pågående pandemin är det mycket oklarheter kring säsongen 2020-21. Alla måste räkna med att det kommer förändringar. Tävlingar kan komma att strykas eller läggas till, klasser kan utgå, osv.

Mastersseriens syfte är att erbjuda ungdoms-, och kadettfäktare en nationell tävlingsserie under hela säsongen. För att stimulera deltagande upprättas rankinglistor för samtliga klasser.

Förutom de klasser som har mastersstatus så är det den arrangerande föreningen som beslutar om vilka klasser som ska fäkta vid den egna tävlingen. Även om det inte finns någon mastersserie för juniorer, U13 eller U11 så är det inget som hindrar den enskilda arrangören att ha med dessa klasser på sin tävling.

Svensk tävlingslicens krävs i samtliga klasser. Sista anmälningsdag kan variera beroende på de rutiner som gäller i fäktarens egen förening men är alltid senast onsdagen 10 dagar före tävlingen.

Även fäktare från utländska klubbar är mycket varmt välkomna att fäkta i masterstävlingar, men får inga poäng i Mastersserien. Svenska Fäktförbundets tävlingsbestämmelser gäller.

För tävlingar som är mästerskap eller ingår i Svensk ranking (dvs. är uttagningstävling) gäller Svensk ranking som initial ranking för tävlingen. I övriga fall är ställningen i masterslistan den initiala rankingen.

Rankinglistor i Ophardt kommer inom kort.

Masters kalender och regler 2020-21 - final1.pdf

För medlemmar

» Bli medlem (Ger dig möjlighet att beställa fäktlicens m.m.)

» Redan medlem? Logga in!